Υπάρχουν ένα εκατομμύριο μικρά πράγματα που πρέπει να γίνουν, και όλα πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τη μετακόμισή σας και να βεβαιωθείτε ότι θα κυλήσει ομαλά.

Βρείτε το σωστό μέρος.

Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε το κατάλληλο μέρος. Εξετάστε αυτούς τους παράγοντες:

  • Απόσταση από την εργασία, τους φίλους και την οικογένεια
  • Προϋπολογισμός για πληρωμές ενοικίου ή υποθήκης (και κοινής ωφέλειας)
  • Μέγεθος και διαρρύθμιση του διαμερίσματος ή του σπιτιού που εξετάζετε – είναι πολύ μεγάλο; Πολύ μικρό; Θα χωρέσει όλα τα υπάρχοντά σας; Χρειάζεται να κάνετε κάποια ανακαίνιση πριν μετακομίσετε;

Αφού αποφασίσετε για μια γειτονιά, αφιερώστε χρόνο για να περπατήσετε γύρω της κατά τις διάφορες ώρες της ημέρας και της νύχτας- αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πώς είναι η ζωή στην περιοχή αυτή. Θα θέλετε επίσης να ελέγξετε τα τοπικά σχολεία, ώστε αν στο μέλλον υπάρξουν παιδιά, να μπορούν να φοιτήσουν σε καλά σχολεία σε κοντινή απόσταση. Για παράδειγμα αν ψάχνετε για μετακομίσεις Περιστέρι, αναζητήστε μεταφορική με κριτικές στη Google.

Ενημερώστε την τράπεζα και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας για τη μετακόμιση.

Πριν από τη μετακόμισή σας, είναι σημαντικό να ενημερώσετε την τράπεζά σας και τις εταιρείες κοινής ωφέλειας ότι θα μετακομίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να στείλουν τυχόν δηλώσεις και λογαριασμούς στη σωστή διεύθυνση.

Διαβάστε Επίσης:  Δικηγόρος για Κληρονομικά Θέματα - Αρμοδιότητες

Θα πρέπει επίσης να τις ενημερώσετε αν υπάρχουν αλλαγές στο πόσο συχνά (ή πόσο) πληρώνονται. Για παράδειγμα, αν το ενοίκιο σας είναι πληρωτέο κάθε μήνα, αλλά τώρα θα καταβάλλεται κάθε δύο εβδομάδες αντί για κάθε μήνα, λόγω της μικρότερης απόστασης μεταξύ των ημερομηνιών πληρωμής στο νέο σας διαμέρισμα ή σπίτι – κάτι τέτοιο.

Πάρτε εκτιμήσεις για τη μετακόμιση.

Όταν είστε έτοιμοι να αρχίσετε να ψάχνετε για μια εταιρεία μετακόμισης, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτα απ’ όλα, αναρωτηθείτε τι είδους υπηρεσία θέλετε: θέλετε κάποιον που θα πακετάρει όλα σας τα υπάρχοντα; Ή μήπως θα ήταν καλύτερα αν απλώς τα μετέφερε από το ένα μέρος στο άλλο;

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι κάθε εταιρεία που θα έρθει να σας δώσει μια εκτίμηση έχει ασφαλιστική κάλυψη – δεν θέλετε να συμβεί τίποτα κατά τη διάρκεια της μετακόμισης! Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κρυφά έξοδα που συνεπάγεται η χρήση των υπηρεσιών τους (για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες χρεώνουν επιπλέον για τις σκάλες). Τέλος, μάθετε πόσο καιρό διαρκούν οι τυπικές μετακινήσεις τους, ώστε όταν η προσφορά τους επιστρέψει ως “12 ώρες” αντί για “4 ώρες”, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί από μια άλλη εταιρεία που μας έδωσε μια εκτίμηση μέσω τηλεφώνου χωρίς να έρθει πρώτα εδώ… λοιπόν… καταλαβαίνετε τι εννοώ!

Ελέγξτε τα συμβόλαιά σας.

  • Ελέγξτε τις συμβάσεις σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβόλαιο για τη μετακόμιση και διαβάστε το προσεκτικά πριν υπογράψετε. Εάν προσλαμβάνετε μεταφορείς, ελέγξτε ότι έχουν άδεια και είναι ασφαλισμένοι- εάν προσλαμβάνετε εταιρεία μετακόμισης, ελέγξτε εάν έχουν καλές κριτικές στο διαδίκτυο (χρησιμοποιήστε το Google ή το Yelp).
  • Απομακρύνετε τα έπιπλα από τους τοίχους όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορούν να αποσυναρμολογηθούν ευκολότερα όταν φτάσει η ημέρα της μετακόμισης.
Διαβάστε Επίσης:  Διακόσμηση με λουλούδια - Ποια Άνθη ταιριάζουν σε εσάς

Αποσυμφόρηση, μη μαζεύετε τα πράγματά σας πολύ νωρίς.

  • Πότε να αρχίσετε να πακετάρετε: Είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να μαζεύετε τα πράγματά σας αμέσως μόλις εξασφαλίσετε το νέο σπίτι ή διαμέρισμα, ώστε να έχετε μια ιδέα για το τι πρέπει να συσκευαστεί και πού θα πάει στο νέο σας σπίτι.
  • Πόσο χώρο χρειάζομαι για κάθε δωμάτιο; Θα χρειαστείτε περίπου 2 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο για πράγματα όπως ρούχα, παπούτσια και βιβλία (αν και ο αριθμός αυτός μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού μένετε). Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο χώρο αν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια – για παράδειγμα, τα παιχνίδια καταλαμβάνουν πολύ χώρο! Σκεφτείτε επίσης πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα έπιπλα όταν υπολογίζετε πόσα πράγματα χρειάζεται κάθε δωμάτιο. Αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να μετακινήσετε τα πράγματα πριν τα συσκευάσετε, ώστε όλα να χωρέσουν όμορφα στους χώρους που τους έχουν ανατεθεί όταν θα ξεπακεταριστούν ξανά στην άλλη άκρη του ταξιδιού (και μην ξεχάσετε τα κουτιά!).

Επιλέξτε ημερομηνία μετακόμισης, ορίστε έναν προϋπολογισμό μετακόμισης και τηρήστε τον.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ημερομηνία μετακόμισης που να είναι βολική για όλους. Εάν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε μια ημερομηνία, προσπαθήστε ξανά σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες. Αν και πάλι δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε μία, σκεφτείτε να χωριστείτε σε μικρότερες ομάδες και να μετακομίσετε σε διαφορετικές ώρες, αν είναι απαραίτητο.

Μην ξεχνάτε να επαναπρογραμματίσετε τον προγραμματισμό σας, αν χρειαστεί – μπορεί να πιστεύατε ότι θα πηγαίνατε διακοπές, αλλά μετά προέκυψε κάτι στη δουλειά και τώρα φαίνεται ότι το ταξίδι σας θα καθυστερήσει κατά δύο εβδομάδες (ή και περισσότερο). Μπορείτε επίσης να ψάξετε για ενοικίαση φορτηγού για μετακόμιση, αν έχετε βοήθεια από φίλους.

Διαβάστε Επίσης:  Μεταφορές Μετακομίσεις Αιγάλεω - Βρες Μεταφορική

Βεβαιωθείτε ότι η νέα μίσθωση αρχίζει εντός δύο εβδομάδων από τη λήξη της τρέχουσας μίσθωσης, ώστε να μην υπάρχει καμία επικάλυψη μεταξύ των μισθώσεων, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση αργότερα στην πορεία, όταν προσπαθείτε να εντοπίσετε τις πληρωμές που λείπουν από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες ή τους συγκατοίκους που μπορεί να έχουν μετακομίσει χωρίς να πληρώσουν το μερίδιό τους για το ενοίκιο/τα κοινόχρηστα κ.λπ. ειδικά αν δεν έχουν ενημερώσει ακόμη τα στοιχεία της διεύθυνσής τους μαζί τους! Επίσης, σημειώστε: μην ξεχνάτε τους φόρους! Θα εφαρμοστούν έναντι των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, οπότε βεβαιωθείτε ότι και αυτές έχουν κατατεθεί εγκαίρως πριν ξεκινήσετε από την αρχή με ένα άλλο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου όλα πληρώνονται αυτόματα μέσω άμεσης κατάθεσης κάθε μήνα αντί να πληρώνουν πολλοί άνθρωποι ξεχωριστά σε ένα λογαριασμό κάθε μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει οποιονδήποτε άλλον να κλέψει χρήματα και από εκεί, εκτός ίσως από κάποιο είδος “εγγύησης”, όπου ελπίζουμε ότι κανείς δεν θα ήθελε ποτέ να συμβεί κάτι κακό είτε έτσι είτε αλλιώς…

Η οργάνωση μιας μετακόμισης είναι συγκλονιστική, αλλά με ένα σχέδιο μπορείτε να τα καταφέρετε!

  • Η οργάνωση μιας μετακόμισης είναι συντριπτική, αλλά με ένα σχέδιο μπορείτε να τα καταφέρετε!
  • Προγραμματίστε εκ των προτέρων. Μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να οργανώσετε τη μετακόμισή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε τα πάντα και να αποφύγετε το άγχος της τελευταίας στιγμής. Πάρτε τα συμπεράσματα: Η οργάνωση μιας μετακόμισης είναι συγκλονιστική, αλλά με ένα σχέδιο μπορείτε να τα καταφέρετε!

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση είναι ένα τεράστιο έργο και μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η μετακόμισή σας θα κυλήσει ομαλά είναι να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να προετοιμαστείτε για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν όταν έρθει η ώρα για εσάς ή για κάποιον άλλον στη ζωή σας που χρειάζεται βοήθεια με τη μετακόμιση!