Τι αυτοκίνητο να πάρω; – Μάθετε για τα αυτοκίνητα.

Τι αυτοκίνητο να πάρω. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε ένα νέο αυτοκίνητο είναι να μάθετε για τα χαακτηριστικά του Αυτό σημαίνει να γνωρίζετε τι κάνει, πώς λειτουργεί και ποια είναι η ιστορία του. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για το όχημά σας πριν από την αγορά του, τόσο καλύτερα θα είστε σε θέση όταν το αγοράσετε.

Για να μπορούν οι καταναλωτές να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις σχετικά με το αν θα πρέπει να αγοράσουν ή όχι οποιοδήποτε συγκεκριμένο όχημα, πρέπει να παρέχονται επαρκείς πληροφορίες από τους κατασκευαστές σχετικά με τα χαρακτηριστικά απόδοσης των προϊόντων τους (π.χ. αποδοτικότητα καυσίμου), τις απαιτήσεις συντήρησης (π.χ. πρόγραμμα συντήρησης), τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (π.χ. αερόσακοι), τα ζητήματα αξιοπιστίας που μπορεί να επηρεάσουν την οδηγική απόδοση, όπως η βλάβη του κιβωτίου ταχυτήτων που μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα σε υψηλές ταχύτητες , κ.λπ…

Μιλήστε με έναν έμπορο αυτοκινήτων.

Πριν αγοράσετε ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, επικοινωνήστε με τον εμπορικό αντιπρόσωπο της αντιπροσωπείας και ζητήστε πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά, το ιστορικό και την αξιοπιστία του οχήματος. Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε για τυχόν εγγυήσεις ή άλλες εκτεταμένες καλύψεις που μπορεί να είναι διαθέσιμες μέσω της αντιπροσωπείας που επιλέξατε. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια σε αυτό το σημείο της ερευνητικής σας διαδικασίας -συμπεριλαμβανομένου του ποιος αντιπρόσωπος είναι ο καταλληλότερος για να λειτουργήσει ως πωλητής του οχήματός σας- τόσο καλύτερα θα είστε σε θέση να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν παίρνετε κρίσιμες αποφάσεις όπως η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου ή η αλλαγή ασφαλιστικού φορέα. Επίσης αν είστε φανατικός και σας αρέσουν οι οθόνες αυτοκινήτου, ρωτήστε τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει.

Διαβάστε Επίσης:  Πλεονεκτήματα Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

Διαβάστε κριτικές.

Θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο; Θέλετε να μάθετε τι λένε άλλοι άνθρωποι για τις εμπειρίες τους με τα οχήματα που αγόρασαν; Αν ναι, τότε οι κριτικές είναι σημαντικές. Υπάρχουν πολλές εταιρείες για να διάλεξτε. Πολλοί καταναλωτές στην Ελλάδα αναζητούν για OEM Οθόνες αυτοκινήτων.

Οι κριτικές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλή επιλογή όσον αφορά την ποιότητα και την τιμή. Μας λένε ποια αυτοκίνητα και φορτηγά προσφέρουν καλή σχέση ποιότητας-τιμής και ποια όχι. Οι κριτικές μάς δίνουν επίσης εικόνα για το αν υπήρξαν ή όχι προβλήματα με τα αυτοκίνητα που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε. Όταν διαβάζουμε αυτού του είδους τις κριτικές, βοηθάει αν είναι γραμμένες από πραγματικούς ανθρώπους που έχουν βιώσει από πρώτο χέρι πώς είναι να κατέχεις και να οδηγείς τα συγκεκριμένα μοντέλα- με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μια ιδέα για το τι είδους προβλήματα μπορεί να προκύψουν στην πορεία όταν χρησιμοποιούμε τα οχήματα αυτά τακτικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω των κακών επιδόσεών τους υπό κανονικές συνθήκες (ή ακόμα χειρότερα).

Τι αυτοκίνητο να πάρω – Ζητήστε μια έρευνα.

Όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να είστε σίγουροι ότι όλα λειτουργούν σωστά. Πριν φύγετε από την αντιπροσωπεία, ζητήστε μια έρευνα από τον πωλητή ή τον διευθυντή τους. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον μηχανικό σας μια τέτοια έρευνα αφού παραλάβετε το όχημά σας. Εάν υπάρχουν προβλήματα με το αυτοκίνητο και τα εξαρτήματά του, αυτά θα σημειωθούν και στην έρευνα.

Πάρτε μια εκτίμηση.

  • Ζητήστε μια αξιολόγηση.
  • Εξηγήστε τη σημασία της αξιολόγησης και γιατί είναι σημαντικό να μπορείτε να αξιολογήσετε το αυτοκίνητό σας πριν το αγοράσετε.
  • Εξηγήστε τι είναι η αξιολόγηση και πώς διαφέρει από την επιθεώρηση πριν από την αγορά (PPI).
  • Πώς μπορείτε να κάνετε μια αξιολόγηση του οχήματός σας, αν αγοράζετε ιδιωτικά ή μέσω αντιπροσώπου.
Διαβάστε Επίσης:  Λίστα για Μετακόμιση - Ξεκινήστε με Στρατηγική

“Αφήστε τον πωλητή να ξεκινήσει πρώτος”.

Ο πωλητής είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα το αυτοκίνητό του και θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας. Επομένως, είναι σημαντικό να τον ρωτήσετε για το ιστορικό του αυτοκινήτου του, το ιστορικό συντήρησης, την αξιοπιστία και την ηλικία του.

Αν είναι δυνατόν, τραβήξτε φωτογραφίες τυχόν ζημιών πριν αγοράσετε το όχημα, ώστε όταν έρθει η ώρα για επισκευές στη συνέχεια να μην είναι πολύ ακριβές ή χρονοβόρες.