Λίστα για Μετακόμιση. Η μετακόμιση είναι αγχωτική. Είναι δύσκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, και πάντα υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις που θα διευκόλυνε τη μετακόμισή σου. Αλλά συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι η μετακόμισή σας θα κυλήσει ομαλά, ξεκινώντας από τα βασικά: τη συσκευασία! Τμήμα: Συσκευάστε τα ρούχα σας σε κουτιά και σημαδέψτε τα Χρησιμοποιήστε κουτιά που έχουν το σωστό μέγεθος για τα αντικείμενά σας.

Σημειώστε κάθε κουτί με το περιεχόμενο του περιεχομένου του.

Συσκευάστε τα ρούχα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες και συσκευάστε τα τακτοποιημένα μέσα στο κουτί, και στη συνέχεια σφραγίστε το με ταινία συσκευασίας, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καπάκι από πάνω (όπως για βαριά αντικείμενα). Τμήμα: μην συσκευάζετε σκεύη κουζίνας που χρησιμοποιείτε τακτικά Μην συσκευάζετε σκεύη κουζίνας που χρησιμοποιείτε τακτικά. Μην συσκευάζετε συσκευές κουζίνας που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά.

Μην συσκευάζετε συσκευές κουζίνας που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά ή/και απλά καταλαμβάνουν χώρο στο νέο σας σπίτι επειδή είναι πολύ βαριές και ενοχλητικές για να μετακινηθούν.

Συσκευάστε τα απαραίτητα είδη υγιεινής σε μια μικρή τσάντα

Συσκευάστε τα απαραίτητα είδη υγιεινής σε μια μικρή τσάντα και μην ξεχάσετε να τα συμπεριλάβετε: Την οδοντόβουρτσά σας. Θα θέλετε να την έχετε ανά πάσα στιγμή πρόχειρη, γι’ αυτό είναι καλύτερο να την έχετε στις χειραποσκευές σας και όχι να την συσκευάζετε μαζί με τα υπόλοιπα πράγματά σας. Τη βούρτσα μαλλιών και τη χτένα ή το σετ βουρτσών σας. Θα τα χρειαστείτε πρόχειρα για τυχόν φρεσκάρισμα της τελευταίας στιγμής πριν από την προσγείωση! Αποσμητικό (και ίσως ακόμη και άρωμα ή κολόνια). Αυτά είναι επίσης καλά πράγματα που πρέπει να έχετε πρόχειρα όταν ταξιδεύετε–ειδικά αν περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας όπου θα ψάξουν όλες τις αποσκευές σας!

Διαβάστε Επίσης:  Προκατασκευασμένα Σπίτια - Είναι μια καλή επιλογή;

Χρησιμοποιήστε κύβους συσκευασίας για να οργανώσετε τα ρούχα σας

Οι κύβοι συσκευασίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα ρούχα σας οργανωμένα κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. Είναι εύκολο να τα πακετάρετε και να τα ξεπακετάρετε, ώστε να μπορείτε να βρίσκετε γρήγορα αυτό που χρειάζεστε όταν έρχεται η ώρα για πλύσιμο ρούχων ή απλά για να ντυθείτε το πρωί.

Βοηθούν επίσης στην εξοικονόμηση χώρου, επιτρέποντάς σας να στοιβάζετε αντικείμενα όπως μπλουζάκια και παντελόνια κάθετα αντί να τα απλώνετε επίπεδα σε όλη τη βαλίτσα ή τον σάκο σας. Αυτό διατηρεί τα πάντα συμπιεσμένα μαζί αποτελεσματικά και αποτρέπει το σχηματισμό ρυτίδων σε ευαίσθητα υφάσματα, όπως μεταξωτά φορέματα ή επίσημα ενδύματα, τα οποία πρέπει να κρεμαστούν και όχι να διπλωθούν σε άβολο σχήμα μέσα σε μια πλαστική σακούλα (κάτι που συμβαίνει όταν συσκευάζετε παραδοσιακές βαλίτσες).

Βγάλτε φωτογραφίες των δωματίων του νέου σας σπιτιού πριν από την ημέρα της μετακόμισης για να βοηθήσετε στο ξεπακετάρισμα. Σε κάθε μετακόμιση στην Αθήνα ο προγραμματισμός είναι το σημείο κλειδί.

Καθώς ξεπακετάρετε τα πράγματά σας, βγάλτε φωτογραφίες των δωματίων του νέου σας σπιτιού πριν από την ημέρα της μετακόμισης, για να σας βοηθήσουν να ξεπακετάρετε. Χρησιμοποιήστε μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο για να τραβήξετε φωτογραφίες του δωματίου από διάφορες οπτικές γωνίες -άδειες και γεμάτες- ώστε να μπορείτε να δείτε πού πάνε τα πάντα. Συμπεράσματα: Η συσκευασία για μια μετακόμιση δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη! Τώρα που ξέρετε τι πρέπει να πακετάρετε, ας μιλήσουμε για το πώς να τα πακετάρετε όλα. Χρησιμοποιήστε κύβους συσκευασίας και άλλα εργαλεία οργάνωσης. Οι κύβοι συσκευασίας είναι εξαιρετικοί για να κρατάτε τα ρούχα μαζί και οργανωμένα, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε!

Διαβάστε Επίσης:  Τα καλύτερα λουλούδια για γενέθλια

Μπορείτε επίσης να τους χρησιμοποιήσετε για τα σκεύη κουζίνας και τα είδη προσωπικής υγιεινής, αν προτιμάτε να μην τα ρίχνετε μαζί με τα ρούχα σας (συν ότι διευκολύνει τα πράγματα κατά το ξεπακετάρισμα). Τυλίξτε τα ρούχα σε ρολό αντί να τα διπλώσετε–καταλαμβάνει λιγότερο χώρο! Αν ένα ρούχο δεν χωράει σε σχήμα που μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό (όπως το παντελόνι), διπλώστε το όσο πιο όμορφα γίνεται, ώστε να μην τσαλακωθεί πολύ κατά τη μεταφορά ή την αποθήκευση στο νέο σας σπίτι. Το κόστος μετακόμισης θα εξαρτηθεί από τα έπιπλα, την απόσταση, την χρύση ανυψωτικού κ.α

Χρησιμοποιήστε κουτιά κατάλληλου μεγέθους για το περιεχόμενό τους: μικρά κουτιά για μικρά πράγματα όπως κάλτσες ή κοσμήματα, μεσαίου μεγέθους για πετσέτες/σεντόνια/κουβέρτες, μεγάλα για βαριά έπιπλα όπως κομοδίνα ή κρεβάτια με στρώματα που έχουν ήδη τοποθετηθεί μέσα τους.

Συμπερασματικά

Αν αισθάνεστε συγκλονισμένοι από τη σκέψη της συσκευασίας και της μετακόμισης, μην πανικοβάλλεστε! Μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, αλλά με αυτές τις συμβουλές στο μυαλό σας και κάποιο προσεκτικό σχεδιασμό εκ των προτέρων, θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ πιο ομαλά από ό,τι περιμένατε.