Εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε, ίσως αναρωτιέστε πόσο θα κοστίσει. Η απάντηση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: από το πού μετακομίζετε, πόσο μακριά είναι το νέο σας σπίτι από την τρέχουσα κατοικία σας και από τον τύπο του οχήματος (αν υπάρχει) που θα χρησιμοποιήσετε για τη μεταφορά των πραγμάτων σας.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν σχεδιάζετε μια μετακόμιση είναι να υπολογίσετε πόσο θα σας κοστίσει.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν σχεδιάζετε μια μετακόμιση είναι να υπολογίσετε πόσο θα σας κοστίσει.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μάθετε τι χρεώνει η εταιρεία μετακόμισης και να προσθέσετε άλλα έξοδα, όπως φαγητό, βενζίνη και διαμονή. Μπορείτε επίσης να μάθετε πόσο θα σας κόστιζε αν κάνατε μόνοι σας τη συσκευασία ή αν προσλαμβάνατε κάποιον άλλον να σας βοηθήσει με τη συσκευασία.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή της μετακόμισής σας:

Το κόστος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως το πού μετακομίζετε, πόσο μακριά πρέπει να οδηγήσετε και τι είδους όχημα χρησιμοποιείτε.

Το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πού μετακομίζετε, πόσο μακριά πρέπει να οδηγήσετε και τι είδους όχημα χρησιμοποιείτε. Δεν έχει σημασία αν ψάχνετε τόσο τοπικά όπως μετακομίσεις στη Πετρούπολη. Ειδικότερα αν μιλάμε για κοντινές αποστάσεις εντός της Αθήνας. Αν πρόκειται για μεγαλύτερες θα παίξει ρόλο στο κόστος.

  • Η απόσταση: Όσο πιο μακριά είναι η μετακίνησή σας τόσο περισσότερο θα κοστίσει. Για παράδειγμα, αν μετακομίζετε από τη Νέα Υόρκη στη Βοστώνη (περίπου πέντε ώρες) σε σχέση με το Λος Άντζελες (22 ώρες), περιμένετε ότι η τελευταία μετακίνηση θα κοστίσει περισσότερο, επειδή διαρκεί περισσότερο και περιλαμβάνει περισσότερες στάσεις στη διαδρομή.
  • Τύπος οχήματος: Αν είναι δυνατόν, νοικιάστε ένα φορτηγό ή ρυμουλκούμενο αντί να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο για τη μετακόμισή σας, καθώς είναι ασφαλέστερα για τη μεταφορά επίπλων σε όλη την πόλη ή τη χώρα – επιπλέον, κανείς δεν θέλει να πάθει ζημιά το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια των διακοπών του! Εάν η ενοικίαση δεν είναι επιλογή για οποιονδήποτε λόγο, τότε δοκιμάστε να προσθέσετε επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη σε κάθε είδους οχήματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, όπως τα φορτηγά/ρυμουλκούμενα της U-Haul, η οποία μπορεί να κοστίσει οπουδήποτε μεταξύ $5-$25 ανάλογα με το αν την προσφέρουν δωρεάν με τα προγράμματα συνδρομής όπως κάνει η Avis κατά καιρούς, οπότε πάντα να το ελέγχετε πριν κάνετε κράτηση για οτιδήποτε άλλο εκ των προτέρων για κάθε ενδεχόμενο!
Διαβάστε Επίσης:  Πλεονεκτήματα Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

Χάρη στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να υπολογίσετε το κόστος της μετακόμισής σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε πόσο χώρο χρειάζεστε και να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει σε αυτό που μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός σας. Αν μετακομίζετε σε ένα διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου, τότε αυτό θα είναι λιγότερο ακριβό από ό,τι αν μετακομίζατε σε σπίτι ή διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων.

Μόλις γνωρίζουμε τι μέγεθος χώρου έχουμε στη διάθεσή μας για το νέο μας σπίτι, μπορούμε να αρχίσουμε να ερευνούμε πόσο θα μας κοστίσει από άποψη χρημάτων και χρόνου που θα δαπανήσουμε για να μαζέψουμε τα πάντα από το σημερινό μας σπίτι, καθώς και για να ξεπακετάρουμε τα πάντα μόλις εγκατασταθούμε στο νέο μας σπίτι (ή διαμέρισμα).

Αλλά αυτές οι εκτιμήσεις είναι καλές μόνο αν είναι ακριβείς.

Οι εκτιμήσεις που λαμβάνετε είναι καλές μόνο αν είναι ακριβείς. Εάν δεν κάνετε την έρευνά σας και δεν βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία, η εκτίμηση μπορεί να μην είναι καθόλου ακριβής. Ψάξτε τοπικά όπως μεταφορές μετακομίσεις στο Ίλιον. Μιλήστε με τους ειδικούς και διαβάστε κριτικές.

Για να βεβαιωθείτε ότι αυτό θα συμβεί, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές:

  • Πάρτε αρκετές εκτιμήσεις από διαφορετικές εταιρείες. Όσο περισσότερες εκτιμήσεις πάρετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να βρείτε κάτι που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας σε τιμή που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά! Μην επιλέγετε μία μόνο επειδή σας τη συνέστησε κάποιος άλλος ή επειδή είναι κοντά σας- ψάξτε για την καλύτερη δυνατή προσφορά στο διαδίκτυο ή αυτοπροσώπως σε τοπικές επιχειρήσεις όπως η δική σας (αν υπάρχει).

Θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πραγματικό κόστος αφού κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με το τι μπορεί να χρειαστεί για να ολοκληρώσετε τη μετακόμιση και να εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι.

Μπορεί να ανησυχείτε για το κόστος της μετακόμισής σας, αλλά μην ανησυχείτε! Η εκτίμηση είναι ακριβής αν είναι σωστή: Θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πραγματικό κόστος αφού κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με το τι μπορεί να χρειαστεί για να ολοκληρώσετε τη μετακόμιση και να εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι.

Διαβάστε Επίσης:  Διακόσμηση με λουλούδια - Ποια Άνθη ταιριάζουν σε εσάς

Μην ανησυχείτε για το κόστος, όλα θα πάνε καλά. Μην ανησυχείτε για το πόσα χρήματα ξοδεύουμε για αυτή τη μετακόμιση – είναι μόνο χρήματα! Δεν έχει σημασία πόσα θα ξοδέψουμε- μπορώ να τα αντέξω οικονομικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (και εξάλλου, δεν θα χρειαστούμε περισσότερα).

Το κόστος της μετακόμισης στο νέο σας σπίτι είναι πολύ μεγάλο

  • Το κόστος της μετακόμισης στο νέο σας σπίτι είναι πολύ υψηλό: Η μετακόμιση μπορεί να είναι δαπανηρή και αγχωτική, αλλά δεν χρειάζεται να είναι, αρκεί να προγραμματίσετε εκ των προτέρων.
  • Κόστος κινητικότητας: Η μετακόμιση από το ένα μέρος στο άλλο απαιτεί πολλούς παράγοντες, όπως η συσκευασία και η μεταφορά, οι οποίοι μπορούν να αθροιστούν γρήγορα ανάλογα με το πόσα πράγματα έχετε. Έτσι, αν μετακομίζετε εκτός πολιτείας ή διεθνώς, θα υπάρξουν επίσης πρόσθετα έξοδα που σχετίζονται με το ταξίδι, όπως αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια τρένου (αν υπάρχουν). Υπάρχουν επίσης και άλλα πράγματα, όπως τα έξοδα αποθήκευσης, αν χρειαστεί, και η διαμονή σε ξενοδοχείο, ενώ περιμένετε ένα διαμέρισμα/σπίτι έτοιμο για κατοίκηση στην πόλη/χώρα προορισμού.* Η μετακόμιση είναι αγχωτική: Ένα πράγμα που όλοι μισούν στη μετακόμιση είναι το να πρέπει να τα μαζέψεις όλα σε κουτιά και στη συνέχεια να τα μεταφέρεις με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο σε άλλη πόλη ή σε άλλους ωκεανούς! Είναι σημαντικό όμως γιατί, παρόλο που τώρα μπορεί να φαίνονται πολλά, όταν γίνει σωστά, όλα χωράνε τέλεια μέσα στα ίδια κουτιά, ώστε να μη χαθεί τίποτα κατά τη διάρκεια της μετακόμισης: Μην υποθέτετε ότι όλα θα πάνε καλά χωρίς να απαιτείται κάποια επιπλέον προσπάθεια από μέρους μας – ειδικά όταν μιλάμε για κάτι τόσο ακριβό όπως η μετακόμιση στο εξωτερικό, όπου οι τιμές διαφέρουν πολύ ανάλογα με τη χώρα που πάμε επίσης
Διαβάστε Επίσης:  Μεταφορές Μετακομίσεις Καλλιθέα - Πως να βρεις Μεταφορική

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να καταλάβετε πόσο κοστίζει η μετακόμιση. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε μετακόμιση είναι διαφορετική, οπότε δεν υπάρχει μια ενιαία τιμή για το νέο σας σπίτι. Ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσετε πόσο θα κοστίσει είναι να κάνετε έρευνα σχετικά με το τι μπορεί να χρειαστεί για να ολοκληρώσετε τη μετεγκατάστασή σας και να εγκατασταθείτε στη νέα σας γειτονιά ή κοινότητα