Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει νικοτίνη και άλλες χημικές ουσίες. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο συχνά αποκαλείται “cigalike” επειδή μοιάζει με παραδοσιακό τσιγάρο. Μπορεί επίσης να ονομάζεται ηλεκτρονικό τσιγάρο, ηλεκτρονικό πούρο, ηλεκτρονική πίπα ή PV (προσωπικός ατμοποιητής).

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει νικοτίνη και άλλες χημικές ουσίες.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει νικοτίνη και άλλες χημικές ουσίες. Λειτουργεί με τη θέρμανση ενός υγρού για τη δημιουργία ατμού σε μορφή αερολύματος, τον οποίο ο χρήστης εισπνέει. Το υγρό σε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, που ονομάζεται ηλεκτρονικό υγρό ή χυμός, μπορεί να περιέχει προπυλενογλυκόλη (η οποία χρησιμοποιείται επίσης στις μηχανές ομίχλης), φυτική γλυκερίνη (που βρίσκεται επίσης σε προϊόντα διατροφής όπως το παγωτό) και διάφορες αρωματικές ουσίες.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν περιέχουν καπνό, αλλά μάλλον προσομοιώνουν την εμφάνιση και την αίσθηση του μέσω της χρήσης φυσιγγίων που μπορούν να αντικατασταθούν με καινούργια όταν τελειώσουν οι χημικές ουσίες στο εσωτερικό τους. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ηλεκτρονικών τσιγάρων που διατίθενται σήμερα στην αγορά – ορισμένα έχουν αφαιρούμενες μπαταρίες ενώ άλλα όχι- ορισμένα σας επιτρέπουν να ελέγχετε πόση νικοτίνη μπαίνει σε κάθε χτύπημα ενώ άλλα όχι- ορισμένα είναι σχεδιασμένα για περιστασιακούς καπνιστές ενώ άλλα απευθύνονται σε βαριούς χρήστες που χρειάζονται κάτι πιο ισχυρό από αυτό που κανονικά θα θεωρούνταν “ελαφρύ”.

Διαβάστε Επίσης:  Λίστα για Μετακόμιση - Ξεκινήστε με Στρατηγική

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει φυσίγγια γεμάτα με υγρό που συνήθως περιέχουν νικοτίνη, αρωματικές ουσίες και άλλες χημικές ουσίες.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει νικοτίνη και άλλες χημικές ουσίες σε μορφή αερολύματος, προσομοιώνοντας την αίσθηση του καπνίσματος. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν φυσίγγια γεμάτα με υγρό που συνήθως περιέχει νικοτίνη, αρωματικές ουσίες και άλλες χημικές ουσίες. Το υγρό με τη νικοτίνη στο φυσίγγιο ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου θερμαίνεται σε εισπνεόμενο ατμό από ένα μικρό θερμαντικό στοιχείο που λειτουργεί με μπαταρία και ονομάζεται ατμοποιητής (ή “πηνίο”).

Το υγρό με νικοτίνη στο φυσίγγιο του ηλεκτρονικού τσιγάρου θερμαίνεται σε ατμό που εισπνέεται.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει νικοτίνη και άλλες χημικές ουσίες. Το υγρό με τη νικοτίνη στο φυσίγγιο ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου θερμαίνεται σε εισπνεόμενο ατμό, αντί να καίγεται όπως ο καπνός.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει φυσίγγια γεμάτα με υγρό που συνήθως περιέχουν νικοτίνη, αρωματικές ουσίες και άλλες χημικές ουσίες όπως προπυλενογλυκόλη ή γλυκερόλη (που βοηθούν στη δημιουργία του εφέ καπνού). Το υγρό περιέχει επίσης ένα συντηρητικό που ονομάζεται βενζοϊκό οξύ, το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές σε περίπτωση κατάποσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν υψηλής τεχνολογίας τρόπο καπνίσματος καπνού χωρίς τον καπνό που προκαλεί προβλήματα υγείας στους καπνιστές και τους γύρω τους.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται για αναπνοή από άτομα που καπνίζουν: Πρόκειται ουσιαστικά για έναν υψηλής τεχνολογίας τρόπο καπνίσματος χωρίς ο καπνός να προκαλεί προβλήματα υγείας στους καπνιστές και στους γύρω τους.

Η χρήση του τσιγάρου δεν είναι μόνο για τους χρήστες, αλλά και για τους καταναλωτές:

Όταν καπνίζετε ένα τσιγάρο, ο καπνός καίγεται και παράγει καπνό. Όταν όμως χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν υπάρχει καμία καύση. Αντί να καίγεται ο καπνός, θερμαίνεται υγρό που περιέχει νικοτίνη. Ο ατμός που παράγεται από αυτή τη διαδικασία εισπνέεται στους πνεύμονές σας και στη συνέχεια εκπνέεται όπως ο κανονικός καπνός, αλλά χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως πίσσα ή μονοξείδιο του άνθρακα.

Διαβάστε Επίσης:  Δικηγόρος για Κληρονομικά Θέματα - Αρμοδιότητες

Η χρήση του τσιγάρου δεν είναι μόνο για τους χρήστες αλλά και για τους καταναλωτές!

Συμπερασματικά

Με την άνοδο των ηλεκτρονικών τσιγάρων, υπήρξε μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν είναι ασφαλέστερα ή όχι από τα παραδοσιακά τσιγάρα. Πιστεύουμε ότι είναι και ότι ήρθε η ώρα οι καταναλωτές να ενημερωθούν σχετικά με αυτές τις συσκευές, ώστε να μπορούν να λάβουν τεκμηριωμένη απόφαση για το αν θέλουν ή όχι να τα χρησιμοποιήσουν.