Όταν προσλαμβάνετε έναν δικηγόρο, είναι σημαντικό να αναζητάτε σημάδια ποιότητας. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε:

  • Έχουν συστηθεί από άλλους πελάτες;
  • Προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε λογικές τιμές;
  • Μπορείτε να δείτε αποδείξεις της δουλειάς τους στο χαρτοφυλάκιο ή στην ιστοσελίδα τους;

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν υπάρχουν ή όχι άλλοι δικηγόροι στην περιοχή σας που μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν με αυτό το είδος νομικού ζητήματος και να σας παραπέμψουν σε αυτούς εάν είναι απαραίτητο. Είτε πρόκειται για δικηγόρο οικογενειακού δικαίου, είτε άλλη ειδικότητα, κάντε ερωτήσεις για να καλύψετε όλες τις απορίες σας.

Ζητήστε συστάσεις

Ζητήστε συστάσεις από ανθρώπους που γνωρίζετε και, στη συνέχεια, ρωτήστε τους αν θα ήταν πρόθυμοι να σας δώσουν μια σύσταση. Εάν η απάντηση είναι αρνητική, ήρθε η ώρα να μάθετε το γιατί.

Ζητήστε συστάσεις από ανθρώπους που δεν σας γνωρίζουν ή δεν σας εμπιστεύονται – δεν θέλετε να έχετε προκαταλήψεις σχετικά με το τι είδους άνθρωπος είναι αυτός ο δικηγόρος ή πόσο αξιόπιστος θα είναι όταν πρόκειται να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά σας στο δικαστήριο. Όταν ψάχνετε για δικηγόρο Αθήνα, θέλετε πείρα και ειδίκευση για την δική σας υπόθεση.

Ψάξτε για σημάδια υψηλής ποιότητας.

Όταν αναζητάτε δικηγόρο, είναι σημαντικό να εξετάσετε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Ένας καλός δικηγόρος δεν θα πρέπει να είναι μόνο σε θέση να παρέχει νομικές συμβουλές – θα πρέπει επίσης να έχει φιλικό ύφος και αποδείξεις υψηλής ποιότητας εργασίας που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ζητήσετε συστάσεις από φίλους και συγγενείς που έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους στο παρελθόν, εάν δεν είστε σίγουροι για το ποιος τύπος δικηγόρου λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Διαβάστε Επίσης:  Δικηγόρος για Κληρονομικά Θέματα - Αρμοδιότητες

Αναζητήστε στοιχεία για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν – Εξετάστε το ενδεχόμενο παραπομπής.

Όταν επιλέγετε έναν δικηγόρο, θα πρέπει να αναζητάτε στοιχεία για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει:

  • Αναζητήστε έναν δικηγόρο που ασκεί το επάγγελμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός ή αυτή θα έχει μεγαλύτερη εμπειρία και θα ξέρει πώς να χειριστεί την υπόθεσή σας.
  • Εξετάστε την παραπομπή από άλλα άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους στο παρελθόν. Αυτό δείχνει ότι είναι αξιόπιστοι και μπορούν να τους εμπιστευτούν και άλλοι.

Προκειμένου η διαδικασία αναζήτησης να είναι επιτυχής (και γρήγορη), είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν προσιτό δικηγόρο που προσφέρει καλές υπηρεσίες σε λογικές τιμές!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε έναν καλό δικηγόρο, αλλά το να είστε καλός ακροατής είναι ο πιο σημαντικός.

Ένας καλός δικηγόρος είναι αυτός που ακούει την ιστορία σας, καταλαβαίνει τι θέλετε και γιατί το κάνετε.

Η ακρόαση των συμβουλών του δικηγόρου είναι ζωτικής σημασίας. Κάντε ερωτήσεις καθώς σας έρχονται στο μυαλό κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης ή της συνέντευξης.

Να είστε υπομονετικοί όταν κάνετε ερωτήσεις, επειδή οι δικηγόροι μπορεί να αργούν να τις απαντήσουν (είναι πολυάσχολοι άνθρωποι). Εάν ο δικηγόρος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να κατανοήσει ένα σημείο ή μια έννοια που σας φαίνεται σημαντική, ρωτήστε ξανά μέχρι να το κάνει. Και να θυμάστε: Δεν αρκεί μόνο να καταλαβαίνετε- βοηθάει επίσης αν αισθάνεστε ότι σας σέβονται, καθώς τα συναισθήματά σας λαμβάνονται υπόψη!

Δεν είναι πάντα εύκολο για τους δικηγόρους -ακόμη και γι’ αυτούς που ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου εδώ και δεκαετίες- γι’ αυτό προσπαθήστε να μην αφήσετε αυτό να σας ενοχλήσει ή να σας απογοητεύσει υπερβολικά αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν τόσο γρήγορα όσο ελπίζατε- μερικές φορές τα πράγματα χρειάζονται χρόνο, αλλά μετά θα κυλήσουν ομαλά όταν όλα μπουν στη θέση τους

Διαβάστε Επίσης:  Δικηγόροι για χρέη Τραπεζών - Ποιος ο Ρόλος τους