Όταν χρειάζεστε βοήθεια για την κληρονομιά σας, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τον κατάλληλο δικηγόρο. Πιθανόν να έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο χειρισμού μιας κληρονομιάς που έρχεται στη ζωή σας και πώς αυτή θα επηρεάσει όλες τις πτυχές του οικονομικού σας μέλλοντος. Ένας καλός δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις και να σας καθοδηγήσει κατά τη διαδικασία της απόφασης για το τι θα κάνετε με τον νεοαποκτηθέντα πλούτο σας.

Αναλάβετε την ευθύνη της διαδικασίας.

Η ανάληψη ευθύνης για τον δικηγόρο σας αποτελεί σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Πρέπει να είστε οργανωμένος, συγκεντρωμένος και ικανός να επικοινωνείτε με τον δικηγόρο σας. Θα πρέπει επίσης να κάνετε ερωτήσεις, να τηρείτε τις δεσμεύσεις σας και να είστε σε θέση να κατανοείτε τι συμβαίνει με την υπόθεση κληρονομιάς σας. Χρειάζεστε νομική συμβουλή είτε για αποποίηση κληρονομιάς είτε για αποδοχή.

Καταρτίστε έναν κατάλογο πιθανών υποψηφίων.

  • Βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος που θα επιλέξετε έχει εμπειρία στον τομέα του δικαίου σας ή τουλάχιστον γνωρίζει αρκετά γι’ αυτόν ώστε να βοηθήσει στην υπόθεσή σας.
  • Αναζητήστε κάποιον που ασκεί το επάγγελμα εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι μπορεί να σας παρέχει σωστές συμβουλές και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της υπόθεσής σας – και μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις κριτικές του στο Yelp!
Διαβάστε Επίσης:  Δικηγόροι για χρέη Τραπεζών - Ποιος ο Ρόλος τους

Πάρτε συστάσεις από φίλους, συγγενείς και γνωστούς.

  • Μιλήστε με ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει δικηγόρους στο παρελθόν.
  • Ζητήστε συστάσεις από φίλους, συγγενείς και γνωστούς.
  • Ρωτήστε τους για την εμπειρία, τις αμοιβές και τη φήμη του δικηγόρου.

Μιλήστε με αρκετούς δικηγόρους πριν κάνετε την επιλογή σας.

Όταν είστε έτοιμοι να βρείτε έναν δικηγόρο, υπάρχουν διάφορα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να πάρετε συνέντευξη από διάφορους δικηγόρους πριν κάνετε την επιλογή σας. Ρωτήστε τους για την εμπειρία τους με το είδος της υπόθεσής σας και για το πώς θα τη χειρίζονταν.

Θα πρέπει επίσης να τους ρωτήσετε πώς χρεώνουν και αν υπάρχουν τέλη που θα πρέπει να πληρώσετε (όπως αμοιβή για προκαταβολή). Τέλος, βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε δικηγόρος τον οποίο θα επιλέξετε θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τις διαθήκες και τις κληρονομιές γενικότερα, ώστε η διαδικασία να κυλήσει ομαλά για όλους τους εμπλεκόμενους. Είτε πρόκειται για αποδοχή κληρονομιάς είτε για κάτι άλλο συζητήστε μαζί τους τις ανάγκες σας.

Η εξεύρεση νομικής βοήθειας είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά ανταμείβεται η επιλογή του κατάλληλου δικηγόρου για την υπόθεσή σας.

Όταν έχετε βρει δικηγόρο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει. Θα πρέπει να μπορείτε να εμπιστεύεστε τον δικηγόρο και να αισθάνεστε άνετα μαζί του. Θέλετε επίσης να μάθετε αν έχει ή όχι εμπειρία με τον συγκεκριμένο τύπο της υπόθεσής σας πριν τον προσλάβετε. Αν δεν έχουν εμπειρία στον τομέα αυτό, τότε ίσως αξίζει να ψάξετε αλλού, καθώς και να ρωτήσετε φίλους που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις πώς ήταν οι εμπειρίες τους, ώστε να πάρετε μια ιδέα για το αν αυτό το άτομο θα ήταν κατάλληλο για αυτό που χρειάζεται να κάνετε!

Διαβάστε Επίσης:  Ποια επαγγέλματα έχουν βαρέα ένσημα

Συμπερασματικά

Μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία για να βρείτε δικηγόρο, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο σωστός δικηγόρος θα κάνει τη διαφορά στην υπόθεσή σας. Λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές κατά την αναζήτηση νομικής βοήθειας και σύντομα θα βρείτε το κατάλληλο άτομο για τις ανάγκες σας!