Η αρθροπλαστική γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων αρθρικών επιφανειών του γόνατος με συμπαγή εμφυτεύματα. Τα οφέλη της αρθροπλαστικής γόνατος περιλαμβάνουν τη βελτίωση της κινητικότητας, τη μείωση του πόνου και του οιδήματος και τη βελτίωση της λειτουργίας. Γίνεται μια μικρή τομή στο γόνατό σας για να αποκαλυφθεί η κατεστραμμένη επιφάνεια της άρθρωσης. Ο χειρουργός αφαιρεί τυχόν χαλαρά θραύσματα οστού, κόβει τον σχισμένο χόνδρο και εξομαλύνει τις τραχιές άκρες του

Η αρθροπλαστική γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση που αντικαθιστά τις κατεστραμμένες αρθρικές επιφάνειες του γόνατος με συμπαγή εμφυτεύματα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρής αρθρίτιδας και άλλων καταστάσεων στις οποίες τα οστά γύρω από τις αρθρώσεις σας έχουν φθαρεί, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να κινηθούν ομαλά μεταξύ τους. Η αρθροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί στις αρθρώσεις του γόνατος, του ισχίου, του ώμου και του αγκώνα.

Το γόνατο είναι μια άρθρωση όπου ενώνονται δύο οστά. Αποτελείται από το μηριαίο οστό (μηριαίο οστό), την κνήμη και την επιγονατίδα. Το μηριαίο οστό και η κνήμη αποτελούν το άνω μέρος του ποδιού, ενώ η επιγονατίδα αποτελεί μέρος του μηριαίου οστού σας στο μπροστινό άκρο του.

Τα οφέλη της αρθροπλαστικής γόνατος περιλαμβάνουν τη βελτίωση της κινητικότητας, τη μείωση του πόνου και του οιδήματος και τη βελτίωση της λειτουργίας.

Η αρθροπλαστική γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία οι κατεστραμμένες αρθρικές επιφάνειες του γόνατος αντικαθίστανται με συμπαγή εμφυτεύματα. Ο όρος “αρθροπλαστική γόνατος” αναφέρεται τόσο στις ολικές αντικαταστάσεις γόνατος όσο και στις μερικές αντικαταστάσεις γόνατος, οι οποίες αφορούν μόνο ένα διαμέρισμα από τα τρία διαμερίσματα (πρόσθιο, έσω/οπίσθιο) που αποτελούν την άρθρωση του γόνατός σας. Η ολική αντικατάσταση γόνατος περιλαμβάνει την αντικατάσταση και των τριών διαμερισμάτων μιας αρθριτικής ή κατεστραμμένης άρθρωσης, ενώ η μερική (που ονομάζεται επίσης μονοδιαμερισματική) αρθροπλαστική περιλαμβάνει την αντικατάσταση μόνο ενός διαμερίσματος κάθε φορά.

Διαβάστε Επίσης:  Τι είναι η αρθροσκόπηση - Ανάλυση και Απαντήσεις

Τα οφέλη αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνουν τη βελτίωση της κινητικότητας, τη μείωση του πόνου και του πρηξίματος και τη βελτίωση της λειτουργίας

Γίνεται μια μικρή τομή στο γόνατό σας για να αποκαλυφθεί η κατεστραμμένη επιφάνεια της άρθρωσης. Η κατεστραμμένη επιφάνεια της άρθρωσης αφαιρείται και αντικαθίσταται με μια τεχνητή άρθρωση.

  • Ο Ορθοπεδικός χειρουργός αφαιρεί τυχόν χαλαρά θραύσματα οστών, κόβει τον σχισμένο χόνδρο και λειαίνει τις τραχιές άκρες των οστών που τρίβονται μεταξύ τους.
  • Ένα ειδικό εργαλείο χρησιμοποιείται για να γίνει μια τομή στην άρθρωση του γόνατός σας μέσω της οποίας μπορεί να εισαχθεί ένα αρθροσκόπιο (ένας λεπτός σωλήνας με φως στο ένα άκρο).
  • Ένα μηχάνημα ακτίνων Χ χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση των χειρουργικών εργαλείων στη θέση τους κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και για τον έλεγχο για βλάβη των οστών μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Συμπερασματικά

Συμπερασματικά, η αρθροπλαστική γόνατος είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική χειρουργική θεραπεία για τα κατεστραμμένα γόνατα. Η επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την κινητικότητα και να μειώσετε τον πόνο, καθιστώντας σας πιο εύκολο από ποτέ να απολαύσετε ξανά τη ζωή.