Η αρθροσκοπική χειρουργική είναι ένας τύπος ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής επέμβασης που πραγματοποιείται με μια τεχνική γνωστή ως αρθροσκόπηση. Η αρθροσκοπική χειρουργική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και την αποκατάσταση προβλημάτων όπως η αρθρίτιδα, οι μυϊκές ρήξεις, οι ρήξεις χόνδρου και άλλες ορθοπεδικές παθήσεις.

Η χειρουργική αρθροσκόπηση πραγματοποιείται μέσω μικρών τομών (λιγότερο από δύο ίντσες) στο δέρμα γύρω από το γόνατο, όπου αυτό συναντά το μηριαίο οστό ή το μηριαίο οστό. Η επέμβαση επιτρέπει να δείτε το εσωτερικό της άρθρωσης χωρίς να αφαιρέσετε υγιή ιστό από το εσωτερικό του σώματός σας, χρησιμοποιώντας διάφορα μικροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία που καθοδηγούνται από εικόνες βίντεο που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της επέμβασης (ενδοσκοπική αρθροσκόπηση με τη βοήθεια βίντεο).

Η αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αρθροσκόπηση:

Αρθροσκόπιο: Αυτός ο λεπτός, κοίλος σωλήνας εισάγεται μέσα στην άρθρωση για να δει το εσωτερικό της. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία προβλημάτων όπως η αρθρίτιδα, οι μυϊκές ρήξεις, οι ρήξεις χόνδρου και άλλα.

Διαβάστε Επίσης:  Τι είναι οι Αιμορροΐδες;

Συχνά σχετίζεται με την πλευρική χειρουργική του ισχίου.

Η αρθροσκόπηση χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία τραυματισμών του γόνατος, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τραυματισμών του ισχίου και τραυματισμών του ώμου.

Η αρθροσκόπηση γόνατος περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας μικροσκοπικής κάμερας στον αρθρικό χώρο του γόνατος ή του ισχίου σας. Αυτό επιτρέπει στους γιατρούς να εξετάσουν την άρθρωσή σας χωρίς να την ενοχλήσουν.

Κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκόπησης θα μπορέσετε να δείτε το εσωτερικό της άρθρωσής σας ή το εσωτερικό της ίδιας της άρθρωσης του γόνατος. Μπορεί να είστε σε θέση να δείτε τα οστά, τους τένοντες και τους συνδέσμους.

Κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκόπησης θα μπορέσετε να δείτε το εσωτερικό της άρθρωσης ή το εσωτερικό της ίδιας της άρθρωσης του γόνατος. Μπορεί να μπορέσετε να δείτε τα οστά, τους τένοντες και τους συνδέσμους. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι χειρουργοί κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκόπησης είναι πολύ εξελιγμένα. Περιλαμβάνουν μια κάμερα, μια κάμερα οπτικών ινών, ένα λέιζερ και ένα τρυπάνι. Αυτά τα εργαλεία τους επιτρέπουν να αξιολογήσουν πόσο καλά επουλώνεται ο χόνδρος σας και αν έχει προκληθεί κάποια βλάβη, καθώς και να επιθεωρήσουν για ενδείξεις μόλυνσης ή άλλα προβλήματα όπως η οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ).

Η τομή γίνεται στο δέρμα ή στην περιτονία. Η τομή είναι μικρή, μικρότερη από 1 cm (0,5 ίντσες), και μπορεί να κρυφτεί από τα ρούχα σας μετά την επέμβαση. Ο χειρουργός εισάγει ένα μεταλλικό όργανο μέσα από αυτό το άνοιγμα και το διαμορφώνει ώστε να ταιριάζει στο χώρο της άρθρωσης του γόνατός σας, έτσι ώστε να μην έχετε ορατές ουλές μετά την επέμβαση.

Διαβάστε Επίσης:  Αρθροπλαστική ισχίου - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μετά την αρθρόδεση, θα χρειαστεί να φορέσετε έναν μαλακό γύψο πάνω από το κανονικό σας παπούτσι δραστηριότητας για αρκετές εβδομάδες μέχρι να επουλωθεί το οστό σας γύρω από την εμφυτευμένη συσκευή. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε πατερίτσες για κάποιο χρονικό διάστημα μετά τη χειρουργική επέμβαση λόγω της αδυναμίας των μυών που στηρίζουν τα οστά του ποδιού σας λόγω της χρήσης φαρμάκων ανακούφισης από τον πόνο της αρθρίτιδας κατά την περίοδο ανάρρωσης από την αρθροσκοπική θεραπεία

Κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκόπησης γόνατος μπορείτε να εξετάσετε πιο προσεκτικά τον έσω και τον έξω μηνίσκο , τους χιαστούς συνδέσμους , όλο το υγρό ( αρθρικό ) μεταξύ των οστών και άλλων μαλακών ιστών.

Κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκόπησης γόνατος μπορείτε να εξετάσετε πιο προσεκτικά τον έσω και τον έξω μηνίσκο, τους χιαστούς συνδέσμους, όλο το υγρό ( αρθρικό ) μεταξύ των οστών και άλλων μαλακών ιστών.

Η άρθρωση του γόνατος είναι μία από τις πιο πολύπλοκες αρθρώσεις του σώματός μας, καθώς έχει να κάνει με κινήσεις που κυμαίνονται από ελαφρά κάμψη σε μια στιγμή μέχρι σοβαρές κινήσεις στροφής και περιστροφής πάνω από χιλιάδες φορές το λεπτό.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί, ώστε να μπορούμε να διατηρήσουμε την υγεία μας αποφεύγοντας περιττούς τραυματισμούς ή ζημιές όταν κινούμαστε με τα πόδια ή τα πόδια μας.

Θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις δομές της άρθρωσης του γόνατος εκτός από τα πάντα μέσα σε αυτήν.

Θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις δομές της άρθρωσης του γόνατος, καθώς και σε όλα όσα βρίσκονται στο εσωτερικό της. Τα ακόλουθα περιλαμβάνουν: το γόνατο του γόνατος:

  • Πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία μέσα στην ίδια την άρθρωση του γόνατος, συμπεριλαμβανομένων των χόνδρων και των τενόντων.
  • Πρόσβαση στις αρθρικές επιφάνειες του μηριαίου οστού, της κνήμης και της επιγονατίδας, καθώς και στους αντίστοιχους κόνδυλους (κάψα), την τροχλαία (αύλακα), τον άνω και τον κάτω χιαστό σύνδεσμο.
Διαβάστε Επίσης:  Aρθροπλαστική γόνατος - Τα οφέλη

Η αρθροσκοπική χειρουργική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και την αποκατάσταση προβλημάτων όπως η αρθρίτιδα, οι μυϊκές ρήξεις, οι ρήξεις χόνδρου και άλλα. Κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκοπικής αποκατάστασης αντιμετωπίζονται διάφορες ιατρικές καταστάσεις.

Η αρθροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία κατά την οποία ένα όργανο που ονομάζεται κάμερα εισάγεται μέσω του δέρματος στον αρθρικό χώρο (το διάστημα μεταξύ δύο οστών) για να τον δει από μέσα προς τα έξω. Η διαδικασία επιτρέπει στους χειρουργούς να δουν το εσωτερικό της άρθρωσης του γόνατος ή του ισχίου σας με μεγάλη λεπτομέρεια, ώστε να μπορούν να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το ποιες θεραπευτικές επιλογές μπορεί να είναι καλύτερες για εσάς με βάση τη συγκεκριμένη κατάστασή σας.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι χειρουργοί κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκόπησης είναι πολύ εξελιγμένα. Είναι προηγμένα, σε σύγκριση με άλλες χειρουργικές τεχνικές και θεραπείες.