Για να επιλέξετε προσκλήσεις βάπτισης μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Καθορίστε τον αριθμό των προσκλήσεων που θα χρειαστείτε.
  2. Αποφασίστε για το στυλ και το θέμα των προσκλήσεων που θέλετε να επιλέξετε. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα στυλ που ταιριάζει με το θέμα της βάπτισης, αλλά και με το προσωπικό σας γούστο.
  3. Επιλέξτε το χρώμα και το σχέδιο των προσκλήσεων σας. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα και ένα σχέδιο που ταιριάζουν με το θέμα και το στυλ της βάπτισης.
  4. Αποφασίστε για τον τρόπο εκτύπωσης των προσκλήσεων σας. Μπορείτε να εκτυπώσετε τις προσκλήσεις σας στο σπίτι σας, να τις εκτυπώσετε σε εκτυπωτήριο ή να επιλέξετε να τις εκτυπώσετε σε έναν επαγγελματία εκτυπωτή.
  5. Προσθέστε τις λεπτομέρειες της βάπτισης, όπως το όνομα του παιδιού, την ημερομηνία και την ώρα της βάπτισης, τη διεύθυνση και τον τρόπο πρόσβασης στον τόπο της βάπτισης.

Έχετε αποφασίσει να βαφτίσετε το μωρό σας ή ίσως είστε ο νονός ενός παιδιού του οποίου η βάπτιση πλησιάζει σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τι είδους προσκλήσεις θέλετε να στείλετε. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στις μέρες μας που μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο στυλ θα λειτουργήσει καλύτερα για την οικογένειά σας. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το τι κάνει ένα καλό προσκλητήριο βάπτισης, πώς να το δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας το Microsoft Word (ή κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου) και από πού μπορείτε να ξεκινήσετε να βρίσκετε το τέλειο σχέδιο στο διαδίκτυο.

Προσωπικοποίηση

Όταν πρόκειται για προσκλήσεις βάπτισης, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Πρώτον, προσαρμόστε την πρόσκληση ανάλογα με την εκδήλωσή σας. Αν πρόκειται για βάπτιση ή τελετή αφιέρωσης, τότε ίσως ταιριάζει καλύτερα μια παραδοσιακή πρόσκληση- αν πρόκειται για μια ανεπίσημη συγκέντρωση της οικογένειας και των φίλων στο σπίτι, τότε κάτι πιο μοντέρνο μπορεί να είναι πιο κατάλληλο.

Διαβάστε Επίσης:  Επαγγελματική Φωτογράφιση - Πως να επιλέξεις επαγγελματία

Δεύτερον, οι εξατομικευμένες προσκλήσεις είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για τους καλεσμένους που έχουν ταξιδέψει μακριά από το σπίτι τους (ή ακόμη και για εκείνους που ζουν κοντά) να νιώσουν ξεχωριστά σε μια τόσο σημαντική ημέρα της ζωής τους. Μπορείτε να συμπεριλάβετε οτιδήποτε, από φωτογραφίες του μωρού που βαφτίζεται ή των γονιών που το κρατούν αγκαλιά μετά το τέλος της τελετής μέχρι και σήμερα, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες ξεχωριστές στιγμές που έχουν λάβει χώρα από τότε!

Αυτό θα σας βοηθήσει να αναδείξετε όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που κάνουν πραγματικά αυτή την περίσταση τόσο ξεχωριστή για όλους τους εμπλεκόμενους – ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ζωντανά χρώματα όπως κόκκινα μπλε πράσινα ροζ μωβ καφέ μαύρα λευκά κ.λπ. . .

Δημιουργία προσαρμοσμένης διάταξης

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους διάταξη θέλετε για τις προσκλήσεις σας. Αν δεν έχετε ιδέα και θέλετε απλώς μερικές ιδέες, περιηγηθείτε στα πρότυπα στον ιστότοπό μας ή χρησιμοποιήστε ένα από τα δωρεάν εργαλεία σχεδιασμού (όπως το Canva ή το PicMonkey).

Ωστόσο, αν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν ακούγεται ελκυστική ή/και αρκετά προσιτή για τις ανάγκες σας, μην ανησυχείτε – έχουμε πολλές περισσότερες επιλογές στο κατάστημα!

 Επιλέξτε τις τέλειες γραμματοσειρές και χρώματα

  • Επιλέξτε γραμματοσειρές που είναι ευανάγνωστες.
  • Χρησιμοποιήστε μια γραμματοσειρά που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη γραμματοσειρά της βάπτισης.
  • Βεβαιωθείτε ότι η γραμματοσειρά που επιλέξατε δεν είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή, έντονη ή λεπτή, ανοιχτόχρωμη ή σκούρα.

Δημιουργία ενός εντυπωσιακού σχεδιασμού

Αν σχεδιάζετε μια βάπτιση και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι προσκλήσεις σας είναι όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακές και επαγγελματικές, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή. Θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο σχέδιο που θα αντικατοπτρίζει τόσο το γούστο σας όσο και την περίσταση. Μπορείτε βέβαια όπως για τις μπομπονιέρες βάπτισης ψάξετε σε καταστήματα ανάλογα σχέδια.

Διαβάστε Επίσης:  Επαγγελματική Φωτογράφιση - Πως να επιλέξεις επαγγελματία

Αν δεν έχετε τα χρήματα για αυτή την επιλογή ή απλώς δεν θέλετε να τα ξοδέψετε, υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές:

  • Χρησιμοποιήστε πρότυπα ή εργαλεία σχεδιασμού όπως το Canva (https://www.canva.com/) ή το PicMonkey (https://www.picmonkey.com/). Αυτά τα εργαλεία σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε απλά σχέδια με βάση προϋπάρχοντα πρότυπα -δεν απαιτούν καμία προηγούμενη γνώση λογισμικού γραφικών όπως το Photoshop ή το Illustrator- το μόνο που χρειάζεστε είναι κάποιες βασικές δεξιότητες επεξεργασίας φωτογραφιών! Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε να ψάξετε στο Google “free online invitation maker” – υπάρχουν εκατοντάδες ιστότοποι με παρόμοιες υπηρεσίες που προσφέρονται από εταιρείες όπως η Vistaprint (https://www.vistaprintsolutionsinc..

Μια εξαιρετική πρόσκληση βάπτισης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο καλά θα παρακολουθηθεί η εκδήλωσή σας.

Μια εξαιρετική πρόσκληση βάπτισης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο καλά θα παρακολουθηθεί η εκδήλωσή σας. Η πρόσκληση πρέπει να είναι προσωπική, φιλόξενη και αξέχαστη. Θα πρέπει να είναι εύκολο να διαβαστεί και να κατανοηθεί. Θα πρέπει επίσης να δίνει στον παραλήπτη όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί κατάλληλα.

Αν ψάχνετε για έμπνευση όταν έρθει η ώρα να δημιουργήσετε τα δικά σας προσκλητήρια βάπτισης, μην κοιτάξετε παραπέρα από αυτό το άρθρο! Εδώ έχουμε συγκεντρώσει μερικές εξαιρετικές ιδέες για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής πρόσκλησης που θα κάνει τους ανθρώπους να ενθουσιαστούν με την παρουσία τους στην ξεχωριστή σας ημέρα!

Συμπερασματικά

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να καταλάβετε τη σημασία της δημιουργίας μιας μεγάλης πρόσκλησης βάπτισης. Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι προσωπική, ώστε κάθε καλεσμένος να αισθάνεται ότι τον προσκαλείτε εσείς και όχι απλώς ένα άλλο μέλος της εκκλησίας. Στη συνέχεια, επιλέξτε γραμματοσειρές και χρώματα που θα κάνουν το σχέδιό σας να ξεχωρίζει από τα άλλα, ενώ παράλληλα θα είναι αρκετά καλαίσθητο για όλους όσους συμμετέχουν στον προγραμματισμό της εκδήλωσης. Τέλος, δημιουργήστε μια εντυπωσιακή διάταξη προσθέτοντας προσαρμοσμένο κείμενο ή εικόνες σε κάθε κάρτα – δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη!

Διαβάστε Επίσης:  Επαγγελματική Φωτογράφιση - Πως να επιλέξεις επαγγελματία